Τα Νέα μας

H Vitex δίπλα στους μαθητές 1ου & 4ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας με μαθήματα Θερμομόνωσης

Στις 22 και 23 Απριλίου, μαθητές του τομέα Δομικών έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του 1ου και 4ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, Βόλου, μυήθηκαν στην τέχνη της Θρμομόνωσης. Μηχανικοί του τμήματος έργων της Vitex καθώς και ο εμπορικός διευθυντής κ. Βασίλης Βλαχογιάννης στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού σεμιναρίου πρόσφεραν σημαντικές πρακτικές αλλά και θεωρητικές γνώσεις στους αυριανούς επαγγελματίες του κλάδου. Οι μαθητές φόρεσαν στολές και ακολουθώντας τις οδηγίες των μηχανικών εκπαιδεύτηκαν στην εφαρμογή του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης VitexTherm, μέσα από μία μοναδική εμπειρία.

Ο εμπορικός διευθυντής της Vitex κ. Βασίλης Βλαχογιάννης τόνισε πως η Vitex είναι μια ελληνική εταιρεία που παράγει χρώματα οικοδομικά, δομικά υλικά και μονωτικά υλικά. Στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας ήρθαμε τον Οκτώβριο, λίγο μετά τις πλημμύρες, και προσφέραμε χρώματα για να μπορέσει το σχολείο αλλά και τα άλλα σχολεία της Θεσσαλίας, να αποκατασταθούν. Τότε έγινε και η πρώτη μας γνωριμία με το τομέα δομικών έργων και είχαμε δεσμευτεί ότι θα ερχόμασταν ξανά για να κάνουμε ένα συγκεκριμένο μάθημα για την θερμοπρόσοψη. Και ήρθαμε ξανά και κάναμε αυτό το σεμινάριο φέρνοντας την ομάδα των μηχανικών που ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Επίσης φέραμε και τα υλικά που απαιτούνται για να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές, όπως ρουχισμός, φόρμες, γάντια και άλλα, ενώ εκτός από το θεωρητικό προβήκαμε και στο πρακτικό κομμάτι, δηλαδή τα παιδιά εφάρμοσαν σε κομμάτια πολυστερίνης τα υλικά για να δουν πώς γίνεται μια θερμοπρόσοψη».
Ο κ. Βλαχογιάννης σημείωσε πως στην αγορά υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση για τον επαγγελματία που ασχολείται με τις θερμοπροσόψεις. Άλλωστε οι θερμοπροσόψεις συμμετέχουν στα προγράμματα «Εξοικονομώ», καθώς στόχος της χώρας είναι η ενεργειακή της αυτονομία. Επομένως το «Εξοικονομώ» προσπαθεί να πετύχει ένα σημαντικό ποσοστό κατοικιών που θα θωρακιστούν.