Τα Νέα μας, Δελτία Τύπου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ BCA ΣΤΗΝ VITEX!

Στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών Δράσεων του Τμήματος Logistics και Εφοδιαστικής Αλυσίδας του BCA,  οι Μεταπτυχιακοι φοιτητές του τμήματος επισκεφθήκαν τη μονάδα Παραγωγής της βιομηχανίας χρωμάτων VITEX, όπου παράγονται τα χρώματα και οι διαλύτες. Σε ρόλο οικοδεσπότη ο δικός μας εξαιρετικός συνάδελφος και  Supply Chain Director της Vitex, Νικόλαος Κασκαβέλης, αρχικά  υποδείχθηκε τους συμμετέχοντες στο κτίριο των γραφείων όπου από την αρχή το κλίμα ήταν εξαιρετικά φιλόξενο και οι συνθήκες ιδανικές για το εξαιρετικό πρακτικό μάθημα που ακολούθησε.

Αρχικά, στο εντυπωσιακό auditorium της εταιρείας πραγματοποιήθηκε για περισσότερο από μία ώρα μία παρουσίαση για ορισμένα γενικά στοιχεία που αφορούν την εταιρεία και τη δυναμική της, αλλά και για τα στοιχεία που σχετίζονται με το Τμήμα Logistics, οπού απασχολείται σημαντικός αριθμός εργαζομένων. Ακολούθησε εκτενής αναφορά του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στα δύο Logistics Center της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, αλλά και στις αποθήκες σε Βουλγαρία και Σερβία.

Ο Νίκος Κασκαβέλης είχε την ευκαιρία να εξηγήσει αναλυτικα τον τρόπο λειτουργείας του Τμήματος του και το πως επί καθημερινής βάσεως  διαχειρίζονται και εξυπηρετούν όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, έγινε ανάλυση του λογισμικού που χρησιμοποιούν, αλλά και των μελλοντικών πλάνων επένδυσης σε νέες τεχνολογίες. Στη συνέχεια αναφορά έγινε και στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της  Vitex Βουλγαρίας!

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι φοιτητές έκαναν τις ερωτήσεις τους, λαμβάνοντας άμεσες απαντήσεις.

Η συνέχεια δόθηκε στην καρδιά των Logistics της εταιρείας, όπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν από τον κο. Κασκαβέλη, σ’ όλους του αποθηκευτικούς χώρους και στις δύο μονάδες, βλέποντας την αποθήκευση και ενδο-μεταφορά των ετοίμων προϊόντων, των υλικών συσκευασίας, αλλά και των πρώτων υλών. Επίσης είδαν και το πως πραγματοποιείται η παραγγελιοληψία, φτάνοντας μέχρι την προετοιμασία των παλετών και τη φόρτωση στα φορτηγά οχήματα. Επιπρόσθετα, ειχαν την ευκαιρία να περάσουν και από των ποιοτικό έλεγχο και να τους εξηγήσει ορισμένες βασικές διαδικασίες  ο υπεύθυνος βάρδιας.

Ακολούθησε ανάλυση ακόμη και για τα reverse logistics και τη συνολική διαχείριση, καθώς η Vitex ανακυκλώνει τα πάντα με πιστοποιημένα συστήματα και συνεργάτες και πρόκειται για μία γραμμή παραγωγής zero emissions. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης πραγματοποιούσαν οι φοιτητές τις ερωτήσεις τους.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε μετά από 3,5 ώρες στο εσωτερικό συνεργείο που διαθέτει η VITEX για τις μηχανές των χρωματοπωλείων και μία τελευταία εικόνα από τη μοναδική θέα έξω από την κύρια είσοδο των γραφείων, όπου φαίνεται όλη η περιοχή του Ασπροπύργου έως της θάλασσα.

Οπως ανέφερε ο κ. Μαριος Βουγιούκας, Director l Logistics & SCM Division and   Business Development Manager l Shipping Department του BCA:

“Ευχαριστούμε θερμά για την εκπληκτική αυτή επίσκεψη τη Διοίκηση της Vitex και τον κύριο Νικόλαο Κασκαβέλη με την ομάδα του. Ήταν πραγματικά ένα υπέροχο ταξίδι γνώσης!”