Colour Blog

Δίνοντας BOOST στο μικρό διαμέρισμα

Έχετε αυτό το μικρό διαμέρισμα και όλο στριφογυρίζει στο μυαλό σας ότι χρειάζεται ανακαίνιση. Και μετά τι; Να το ενοικιάσετε; Να το βάλετε σε μια πλατφόρμα για βραχυχρόνιες μισθώσεις; Να το πουλήσετε; Όλα παίζουν!

Να όμως που η ανακαίνιση ενός διαμερίσματος, μικρού ή μεγάλου, δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει το βάψιμο. Σίγουρα είναι μια δημιουργική διαδικασία που μόνο φρεσκάδα θα προσφέρει στο χώρο σας. Υπολογίζοντας το κόστος, οι μικρές ή μεγάλες αλλαγές το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αλλάξουν την εμφάνιση του διαμερίσματος. Το βάψιμο, όμως, θα κάνει τη διαφορά!

Πολλές φορές οι ανακαινίσεις γίνονται σε χώρους που κατασκευάστηκαν και διαρρυθμίστηκαν σε περασμένες δεκαετίες. Και στο πέρασμα του χρόνου, ο τρόπος που εκμεταλλευόμαστε τους διαθέσιμους χώρους έχει πλέον αλλάξει όπως και τα υλικά αλλά και οι μικρές καινοτομίες που εφαρμόζονται στα διαμερίσματα.

Η Vitex ξέρει καλά να βάζει… την πινελιά της στις ανακαινίσεις. Ένα πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε χρώματα ανάλογα με τη χρήση του διαμερίσματος. Μόνο αν θα μείνετε εσείς μπορείτε να βάλετε το δικό σας γούστο ως προαπαιτούμενο.

Αν το ενοικιάσετε ή αν το παρέχετε σε επισκέπτες με βραχυχρόνια μίσθωση, το διαμέρισμα θα πρέπει να συνδυάζει μια πιο… generic εμφάνιση με μικρές παρεμβάσεις που θα του δώσουν, ναι μεν, χαρακτήρα, αλλά με καλύτερα να το κάνετε «με τρόπο».

Συγκεκριμένα για τα μικρά διαμερίσματα, οι απαλές αποχρώσεις όπως τα λευκά, τα off white, τα γκρι και τα ανοιχτά μπλε ή πράσινα, μπορούν να δημιουργήσουν την αίσθηση του ευρύχωρου χώρου. Χρώματα που συναντάμε στην Ελλάδα και δημιουργούν μια αίσθηση φωτεινότητας, καθαρότητας, φρεσκάδας αλλά και εντοπιότητας.

Ο προσανατολισμός, άρα και ο φωτισμός, σχετίζεται με τα χρώματα που θα επιλέξετε. Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο άρθρο, είναι κρίσιμος για την ανανέωση ενός μικρού διαμερίσματος. Ο προσανατολισμός και το φυσικό φως πρέπει να ταιριάξουν και με τα αντικείμενα του χώρου, με τη διαρρύθμιση. Για παράδειγμα αν το φως είναι πλούσιο για αρκετές ώρες, μια κουρτίνα που θα το μαλακώνει είναι καλή ιδέα. Ίσως να τοποθετήσετε κάπου και έναν ωραίο καθρέφτη διότι μεγαλώνει το χώρο και διαχέει το φως.

Μην ξεχνάτε, όσο αναζητάτε τα κατάλληλα χρώματα, ότι παίζουν ρόλο και τα χρώματα των  επιφανειών αλλά και των διακοσμητικών αντικειμένων ή και των φυτών εσωτερικού χώρου που χαρίζουν το πράσινό τους. Τα στοιχεία αυτά δίνουν ξεκάθαρο χαρακτήρα στον χώρο, άρα και πάλι πρέπει να τα ταιριάξουμε με τις πιθανές χρωματικές μας επιλογές.

Λέγαμε, λοιπόν, ότι η Vitex ξέρει από ανακαινίσεις και επειδή… το κλασικό είναι πάντα μόδα, το Vitex Classic είναι το πλέον κατάλληλο πλαστικό χρώµα για χρήση σε εσωτερική τοιχοποιία.

Με πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, προσφέρει ασυναγώνιστη απόδοση και καλυπτικότητα με υψηλή αντοχή στο συχνό πλύσιµο.

Απλώνει εξαιρετικά, δίνοντας µία άψογη, οµοιόµορφη και λεία µατ επιφάνεια, που καλύπτει αποτελεσµατικά µικρές ατέλειες της επιφάνειας.

Σημαντικό είναι και το ότι δεν μυρίζει κατά και µετά την εφαρµογή καθώς είναι πιστοποιημένο για πολύ χαµηλές εκποµπές Πτητικών Οργανικών Ενώσεων.

Πριν «βάλετε μπρος» την ανακαίνιση ψάξτε την παλέτα της Vitex. Το Vitex Classic διατίθεται τόσο σε λευκό, όσο και σε 11 βασικές αποχρώσεις. Από εκεί και πέρα θα το βρείτε σε απεριόριστο αριθμό αποχρώσεων μέσω του Συστήματος Χρωματισμού της Vitex.

Δεν τελειώσαμε όμως! Θα ρωτήσετε εύλογα «πως θα βάψουμε πάνω σε δύσκολες επιφάνειες, εκτός των τοίχων;».

Μα φυσικά με το Vitex Grip 360. Η φόρμουλά του σας επιτρέπει να βάψετε εύκολα και απλά σε μελαμίνη, πλακάκια, αλουμίνιο και MDF. Πρόκειται για ένα αστάρι που διαλύεται με νερό και είναι κατάλληλο για αυτές τις δύσκολες, μη απορροφητικές επιφάνειες.

Το Vitex Grip 360 και το Aquavit Eco που μπορεί να το συνοδεύσει, είναι εύκολα στον καθαρισμό, διευκολύνοντάς σας να διατηρήσετε τον χώρο σας φρέσκο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με την κατάλληλη προετοιμασία, την προσοχή στις λεπτομέρειες και επιλέγοντας τα χρώματα της Vitex μπορείτε να δημιουργήσετε έναν προσεγμένο χώρο που θα πείσει τους πιθανούς ενοικιαστές ή θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες και θα τους κάνει να το προτείνουν και σε άλλους.