Συνταγή #6: Μελιτζάνες λαδερές στο τηγάνι με φρέσκο βασιλικό και ανθότυρο - Vitex.gr

Συνταγή #6: Μελιτζάνες λαδερές στο τηγάνι με φρέσκο βασιλικό και ανθότυρο

Συνταγή #6: Μελιτζάνες λαδερές στο τηγάνι με φρέσκο βασιλικό και ανθότυρο

Υλικά

 

4 μελιτζάνες φλάσκες

4 μελιτζάνες τσακώνικες

4 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

30 ελιές χωρίς κουκούτσι

4 κουταλιές κάπαρη

2 κουταλιές πελτέ τομάτας

30 τοματίνια κομμένα στην μέση

100 ml κόκκινο κρασί

3 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

300 γραμμάρια ανθότυρο

50 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος  25-30 λεπτά

Για 4 άτομα

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τις μελιτζάνες, τις φλάσκες και τις τσακώνικες, σε κύβους.

Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.

Σοτάρετε τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Αποσύρετε τις μελιτζάνες από το τηγάνι σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε τις ελιές μαζί με την κάπαρη και τον πελτέ τομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.

Προσθέτετε τις μελιτζάνες σοτάροντας για άλλα 2-3 λεπτά, σβήνετε με το κόκκινο κρασί,αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνετε την φωτιά αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει, σκεπασμένο για 25-30 λεπτά.

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με τον φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.

Σερβίρετε σε ένα μεγάλο ατομικό βαθύ πιάτο τις μελιτζάνες με 2-3 από το ανθότυρο  από πάνω.