Τα Νέα μας

Η «Αρκούδα», η «Χελώνα» και το Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης VitexTherm που δεν είναι καθόλου μύθος!

Θα μπορούσε να είναι μύθος του Αισώπου αλλά κάτι άλλο θα υποψιαστήκατε με την αναφορά στο Πιστοποιημένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης VitexTherm, της Vitex.

Το Vitextherm είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα θερμομόνωσης που δημιούργησε η κορυφαία χρωματοβιομηχανία στην Ελλάδα και μπορεί να εφαρμοστεί σε παλιές και νέες κατασκευές από ένα και μόνο εξειδικευμένο συνεργείο.

Και η αρκούδα και η χελώνα, τι σχέση έχουν; Απόλυτη καθώς αντικατοπτρίζουν το μεγαλείο της φύσης και πώς σοφά προστατεύει τα διάφορα είδη.

Το καβούκι της χελώνας την προστατεύεται από τους φυσικούς θηρευτές της αλλά όχι μόνο: την προφυλάσσει και από τα διάφορα καιρικά φαινόμενα. Παρομοίως, οι αρκούδες έχουν τη δυνατότητα να ζεσταίνονται στα κρύα κλίματα χάρη στην τρομερά θερμομονωτική τους γούνα, ενώ για να δροσιστούν θα μπουν στο νερό, χωρίς όμως να τραβούν την υγρασία και να καταστρέψουν την πανέμορφη γούνα τους.

Εμείς έχουμε το σπίτι μας! Το καταφύγιο, το δικό μας «καβούκι», τη δική μας προστασία. Τα τελευταία χρόνια, τόσο η κλιματική αλλαγή όσο και άλλες συγκυρίες οδήγησαν σε μεγάλες αλλαγές στις ζωές μας, στην καθημερινότητά μας, στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα σπίτια μας.

Τόσο στις πόλεις όσο και στους μικρότερους οικισμούς, παρατηρούμε τη συνύπαρξη παλαιών οικοδομών και νέων κατασκευών. Από τον παραδοσιακό καυστήρα και την κεντρική θέρμανση, περάσαμε σε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους θέρμανσης των διαμερισμάτων, των σπιτιών, των καταστημάτων. Αντίστοιχα, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να δροσίσουμε τους χώρους μας, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Παράλληλα με τις νέες κλιματολογικές συνθήκες στις οποίες καλούμαστε να προσαρμοστούμε, γίνεται όλο και πιο σημαντική η ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας και η μείωση της χρήσης φυσικών πόρων. Ακούμε όλο και πιο συχνά τον όρο «βιωσιμότητα» και γνωρίζουμε πλέον καλά ότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε το περιβάλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές, ξεκινώντας από σημαντικά βήματα που αφορούν στην προστασία των σπιτιών μας αλλά και του πορτοφολιού μας.

Το περιβάλλον, η φύση και η προστασία των οικοσυστημάτων παίζουν κομβικό ρόλο στη φιλοσοφία της Vitex. Αν ο αστικός ιστός, τα κτίρια που εργαζόμαστε και κατοικούμε είναι πιο προστατευμένα σε όρους θερμομόνωσης, αυτό σημαίνει πως καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και σπαταλούν λιγότερους φυσικούς πόρους, για τη θέρμανση και την ψύξη τους.

Το πιστοποιημένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης VitexTherm της Vitex αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση, προσαρμοσμένο στις νέες προκλήσεις. Καλύπτει -μεταφορικά και κυριολεκτικά- ολόκληρη τη «διαδρομή» από τη δόμηση στη μόνωση, από τον σοβά στο χρώμα, από ένα γυμνό τοίχο μέχρι το κάδρο που θα κρεμάσετε.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς που αξιοποίησε στην πράξη, τη γνώση και την εξειδίκευση που συσσωρεύουν οι άνθρωποι της εταιρίας. Πώς το κατάφεραν αυτό; Ρωτούν και ερευνούν! Μαθαίνουν τις ανάγκες των άμεσα ενδιαφερόμενων: των καταναλωτών, των μηχανικών καθώς και των εργολάβων. Οι πληροφορίες αυτές φτάνουν στο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που αναζητά τρόπους αποτελεσματικής ικανοποίησης των αναγκών αυτών.

Έτσι, η Vitex προτείνει το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης VitexTherm που αποτελείται από μεγάλο εύρος υλικών δόμησης, μονωτικών υλικών, κονιαμάτων επικόλλησης και ενίσχυσης, επιχρισμάτων για τις επιφάνειες καθώς και μια πλήρη γκάμα παρελκόμενων υλικών, που συνεχώς εμπλουτίζεται.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η σειρά διαθέτει περιβαλλοντική δήλωση EPD (Environmental Product Declaration). Τι σημαίνει αυτό; Πρόκειται για ένα πλήρες προφίλ περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος. Από την παραγωγή μέχρι την αφαίρεσή του.

Όπως, λοιπόν, το καβούκι της χελώνας και η γούνα της αρκούδας αποτελούν «έξυπνες» και αποτελεσματικές λύσεις της φύσης, έτσι και εμείς πρέπει να θωρακίσουμε τα κτίριά μας. Έξυπνα και αποτελεσματικά. Το Vitextherm είναι η πλέον σύγχρονη και εύχρηστη πρόταση της Vitex με πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα.

Η τελική εφαρμογή του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης συμβάλει ουσιαστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη σημαντική μείωση του κόστους συντήρησης, στην κομψή αισθητική. Επιπλέον, συμβάλλει στην «καλή συνεργασία» με τα δομικά υλικά καθώς αυτά συστέλλονται και διαστέλλονται, στη θωράκιση από την υγρασία, χάρη στην υψηλή υδρατμοδιαπερατότητα και διαπνοή, αλλά και την υπερβολική ζέστη, χάρη στην υψηλή ανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Κι όσον αφορά τη διαδικασία, όλα αυτά μπορούν να γίνουν από μόνο ένα επαγγελματικό συνεργείο και μάλιστα με ελάχιστη όχληση για τους γείτονες σας κατά την εφαρμογή. Είναι πιθανότερο να σας ρωτήσουν «τι ωραίο και χρήσιμο είναι αυτό που κάνετε και τι υλικά χρησιμοποιήσατε» παρά να ενοχληθούν!

Αξίζει επίσης να πούμε πως το Vitextherm, ως ένα ολιστικό σύστημα, βιώσιμο, με «πράσινα» χαρακτηριστικά και ισχυρή αντοχή, καλύπτει τις απαραίτητες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις των προγραμμάτων για την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος και στην πιλοτή, με αποτέλεσμα την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου σας έως και 70% σε απεριόριστο αριθμό αποχρώσεων. (Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ).