Τα Νέα μας, Colour Blog

Μυστικά Διακόσμησης Σαλονιού: Ο Τέλειος Συνδυασμός Χρωμάτων

χρώμα για σαλόνι, μοντέρνα χρώματα για σαλόνι

Το σαλόνι αποτελεί το επίκεντρο και το πιο πολυσύχναστο δωμάτιο του σπιτιού, η διακόσμηση του χώρου αυτού έχει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας άνεσης και ευεξίας. Είναι σημαντικό να φαίνεται κομψό και εκλεπτυσμένο, αλλά να λειτουργεί και ως ένας άνετος και φιλόξενος χώρος για εσάς και τους καλεσμένους σας.

Συνεπώς, η σωστή διακόσμηση αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο. Λίγο χρώμα στη ζωή σας μπορεί να πει πολλά για τη προσωπικότητά σας αλλά και να σας φτιάξει τη διάθεση. Είτε σας αρέσουν οι απαλές συμπληρωματικές αποχρώσεις, είτε οι τολμηρές αντιθέσεις, έχουμε συγκεντρώσει μερικούς ιδιαίτερους συνδυασμούς για να σας προτείνουμε.

χρώματα τοίχου, χρώματα σαλονιού

0022 White Kitten

Μια σημαντική προσέγγιση στον μοντέρνο σχεδιασμό του σαλονιού είναι η χρήση ουδέτερων χρωμάτων. Τα ουδέτερα χρώματα, όπως το μπεζ, το γκρι και το λευκό, δημιουργούν μια καθαρή και εκλεπτυσμένη εμφάνιση που είναι διαχρονική και εύκολη στη χρήση.

διακόσμηση εσωτερικού χώρου, μοντέρνα χρώματα για σαλόνι

0032 Ice Dream

Αυτά τα χρώματα παρέχουν επίσης έναν κενό καμβά που σας επιτρέπει να προσθέσετε χρώματα μέσα από αξεσουάρ, όπως μαξιλάρια ή ένα έργο τέχνης. Mπορείτε να προσθέσετε ένα πολύχρωμο μαξιλάρι σε έναν ουδέτερο καναπέ ή να κρεμάσετε ένα πολύχρωμο πίνακα σε έναν λευκό τοίχο για να προσθέσετε λίγο χρώμα.

Όταν χρησιμοποιείτε ουδέτερα χρώματα, είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τους υποτόνους των χρωμάτων που επιλέγετε.

Ένα μπεζ χρώμα με κίτρινους τόνους θα δημιουργήσει μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, ενώ ένα μπεζ χρώμα με γκρι υποτόνους θα δημιουργήσει μια πιο δροσερή και μοντέρνα εμφάνιση.

χρώματα τοίχου για σαλόνι, διακόσμηση σπιτιού

1109 Party Time

Mια ακόμα μοντέρνα και πρωτότυπη επιλογή είναι αυτή του color blocking. Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει τη χρήση δύο ή περισσότερων χρωμάτων με έντονους και αντίθετους τόνους ώστε να δημιουργηθεί οπτικό ενδιαφέρον και να ορίσετε διαφορετικές ζώνες μέσα στο χώρο.

Θα μπορούσατε λοιπόν να βάψετε έναν τοίχο με ένα τολμηρό χρώμα, όπως ένα βαθύ κόκκινο, και να χρησιμοποιήσετε έπιπλα και αξεσουάρ σε συμπληρωματικά χρώματα, όπως μια λευκή πολυθρόνα και ένα μπλε μαξιλάρι, ώστε να δημιουργηθεί μια οπτική συνοχή.

Τέλος τολμήστε να ενσωματώστε ασυνήθιστα διακοσμητικά στοιχεία όπως υποπόδια με πρωτότυπο σχεδιασμό, μεγάλες βιβλιοθήκες-ράφια και υπερμεγέθη πολυέλαιους ώστε να προσθέσουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στον χώρο σας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που αντικατοπτρίζει το προσωπικό σας στιλ.

Related Posts