Συνταγή #3: Ελληνική σαλάτα με κρίταμο Τήνου,λαδοπαξίμαδα Κυθήρων και καλαθάκι Λήμνου - Vitex.gr

Συνταγή #3: Ελληνική σαλάτα με κρίταμο Τήνου, λαδοπαξίμαδα & καλαθάκι Λήμνου

Συνταγή #3: Ελληνική σαλάτα με κρίταμο Τήνου, λαδοπαξίμαδα & καλαθάκι Λήμνου

Υλικά

 

4 ώριμες τομάτες

1 κρεμμύδι

2 μικρά αγγουράκια

6-7 λαδοπαξίμαδα Κυθήρων

2 κουταλιές κρίταμο Τήνου

60ml ελαιόλαδο

200 γραμμάρια καλαθάκι Λήμνου κομμένο σε κυβάκια

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Για 2 άτομα

 

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις τομάτες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε σε 3 χοντρές λωρίδες και μετά κάθετα σε 4 κομμάτια την κάθε λωρίδα και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε το κρεμμύδι στα 4 και μετά σε λεπτές φέτες και τα αγγουράκια σε 4 λωρίδες κατά μήκος και μετά σε μικρές μπουκιές και τα τοποθετείτε και αυτά στο μπολ με την τομάτα.

Προσθέτετε τα λαδοπαξίμαδα Κυθήρων χοντροσπασμένα με τα χέρια σας, το ελαιόλαδο, το κρίταμο Τήνου, το καλαθάκι Λήμνου,ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα την ελληνική σαλάτα και τελειώνετε περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο.