Colour Blog

Vitex Care: Οι ιστορίες ζωής των παιδιών στα βρεφικά, παιδικά και εφηβικά δωμάτιά τους

Παιδικές φωνές, γέλια αλλά μερικές φορές και… κλάματα ή γκρίνιες. Κόκκινα μαγουλάκια από το παιχνίδι. Πεταμένα παιχνίδια δεξιά και αριστερά, πλαστελίνες, κούκλες, ζωάκια, βιβλία.

Λίγα χρόνια αργότερα, ένα γραφείο εφηβικό με βιβλία από το σχολείο, τετράδια με εξισώσεις, τηλέφωνα συμμαθητών και καρδούλες, μια μεγάλη στοίβα με ρούχα αθλητικά από το βόλεϊ ή το μπάσκετ δίπλα στο computer και τοίχοι γεμάτοι αφίσες και αυτοκόλλητα.

Κυρίες και κύριοι καλώς ήλθατε στα παιδικά δωμάτια. Στον αγαπημένο μας μπελά. Ήρθε, όμως, η ώρα να τα φρεσκάρουμε! Να βάψουμε με χρώματα Vitex Care πάνω από δαχτυλιές, μουντζούρες, λεκέδες και μικροζημιές. Να δώσουμε μια νέα πνοή στους αγαπημένους χώρους που μεγαλώνουν παιδιά και εφηβάκια, και να ανανεώσουμε την σχέση τους με αυτούς.

Να τους προτείνουμε ακόμη και να μας βοηθήσουν: από την επιλογή του χρώματος μέχρι και την εφαρμογή του. Έτσι θα τα κάνουμε «κοινωνούς» μιας όμορφης, δημιουργικής διαδικασίας.

Αναφερθήκαμε στο Vitex Care, ένα κορυφαίο ματ πλαστικό χρώμα ή και βελουτέ ματ πλαστικό για τους τολμηρούς, για χρήση που ταιριάζει «γάντι» στους εσωτερικούς τοίχους.

Αρχικά να πούμε ότι το Vitex Care είναι σχεδιασμένο με τεχνολογία προστασίας επιφανειών, δηλαδή δημιουργεί ένα αόρατο φιλμ χρώματος με βελτιωμένη αντοχή που λέει «stop» στους λεκέδες καθώς βοηθάει στον εύκολο καθαρισμό τους.

To Vitex Care έχει μεγάλη καλυπτικότητα, ασυναγώνιστη απόδοση και εξαιρετική αντοχή στο συχνό πλύσιμο, όπως άλλωστε τα περισσότερα προϊόντα της Vitex.

Μια ακόμα ιδιότητά του είναι ότι πρακτικά είναι άοσμο και αυτό λόγω των χαμηλών ποσοστών πτητικών ενώσεων. Ναι, ναι, λέμε συχνά για εκείνη την έντονη μυρωδιά των old school χρωμάτων των προηγούμενων γενεών. Ε αυτοί οι… boomers των χρωμάτων έχουν πλέον αντικατασταθεί από το Vitex Care το οποίο προσφέρει καλύτερη ποιότητα αέρα και υγιεινή στους εσωτερικούς χώρους, με την πιστοποίηση «Indoor Air Comfort GOLD» που δίνεται από το πιο αυστηρό παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης εκπομπών σε εσωτερικούς χώρους.

Επίσης, το Vitex Care είναι πιστοποιημένο για την αντιμικροβιακή δράση του σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 22196 και ΕΝ 15457 αντίστοιχα. Δεν κολλάει τίποτα! Επιπλέον, το British Allergy Foundation εγγυάται για τα μειωμένα επίπεδα αλλεργιογόνων και ερεθιστικών ουσιών και έχει πιστοποιήσει το Vitex Care ως κατάλληλο χρώμα βαφής χώρων διαμονής ατόμων με προβλήματα αλλεργιών και άσθματος, κάτι που απασχολεί πολλούς γονείς.

Για πάμε και στην εφαρμογή!

Όλα ξεκινούν από τη λευκή βάση του Vitex Care. Ύστερα, μπορούμε να επιλέξουμε όποια απόχρωση θέλουμε από την απίθανη παλέτα της Vitex. Και όχι μόνο μία, αλλά να συνδυάσουμε και περισσότερες. Τα παιδιά αγαπούν το χρώμα!

Μπορούμε λοιπόν, να παίξουμε με έντονες αντιθέσεις ή τονικές κλιμακώσεις όπως τις λένε οι ειδικοί. Κάντε το εικόνα: μια ζεστή πορτοκαλί απόχρωση όπως το 1017 – Summer’s End συνδυασμένη με ένα ωραίο πετρόλ όπως το 0667 – Blessed Blue και ένα πολύ ανοιχτό πράσινο.

Αξίζει να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας. Με μια διαφορετική απόχρωση του βασικού χρώματος μπορούμε να φτιάξουμε σχήματα στους τοίχους ώστε το δωμάτιο να αποκτήσει χαρακτήρα, να γίνει το καταφύγιο των παιδιών, να γίνει ένας ευχάριστος, δικός τους χώρος. Για ρωτήστε τα! Πώς φαντάζονται το δωμάτιό τους; Τι θα ήθελαν;

Η ηλικία σίγουρα παίζει ρόλο. Ίσως θα βλέπαμε με ενδιαφέρον ένα greige για το δωμάτιο μιας έφηβης ή ενός έφηβου που διαβάζει για πανελλήνιες και διπλώματα και έχει ανάγκη από συγκέντρωση και λιγότερο χρωματικό «θόρυβο». Βέβαια, τα εφηβάκια ίσως ζητήσουν και κάποιον τοίχο σε έντονο ή σκούρο χρώμα, ας το τολμήσουμε! Μια ουδέτερη greige απόχρωση μπορεί να ταιριάξει ωραία και σε βρεφικό δωμάτιο, όπως το 0210 – Hidden Cove ώστε να χαλαρώνουν και να ηρεμούν τα μωράκια.

Τέλος, οι γλυκές αποχρώσεις του καφέ στην παλέτα του Vitex Care θα δέσουν όμορφα με το χρώμα του ξύλου των επίπλων, δημιουργώντας μια όμορφη διφωνία γήινων τόνων. Από εκεί και πέρα, το δωμάτιο μπορεί να διακοσμηθεί όπως επιθυμούν τα παιδιά.

Οι ιστορίες ζωής των παιδιών μας γράφονται στα βρεφικά, παιδικά και εφηβικά δωμάτιά τους. Ας χρωματίσουμε με Vitex Care το μέλλον για τα όμορφα πλάσματά μας που έχουν τη ζωή μπροστά τους.