INTERIOR TIPS

Συμβουλές διακόσμησης Σαλονιού - Τραπεζαρίας

Διακοσμήστε με φυτά ή λουλούδια

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να ανανεώσετε οποιονδήποτε χώρο στο σπίτι είναι τοποθετώντας σε αυτόν ένα ή παραπάνω μπουκέτα με λουλούδια. Έτσι θα δώσετε έναν αέρα φρεσκάδας αλλά και μια όμορφη νότα. Εναλλακτικά, μπορείτε να επενδύσετε σε όμορφα φυτά που θα κάνουν το σπίτι σας πιο «πράσινο». Επιλέξτε φυτά εσωτερικού χώρου, ανάλογα με τον φωτισμό του δωματίου στο οποίο θα τα τοποθετήσετε, αλλά και φυτά που να μπορούν να ανταποκριθούν στην καθημερινότητά σας (ενδεχομένως είδη τα οποία δεν χρειάζονται πολύ πότισμα, αν λείπετε πολλές ώρες). Ιδανικά τοποθετήστε τα στις γωνίες του χώρου, ώστε να δημιουργήσετε μία ωραία, φυσική “αγκαλιά”.

Τοποθετήστε ριχτάρια και μαξιλάρια

Ένας ακόμη πολύ εύκολος τρόπος να ανανεώσετε το καθιστικό είναι τα διάφορα ριχτάρια ή μαξιλάρια σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια. Αν, για παράδειγμα, έχετε βαρεθεί το χρώμα του καναπέ σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα ριχτάρι που θα τον καλύπτει ολόκληρο ή μέρος του, κάνοντάς τον να μοιάζει σχεδόν καινούργιος. Tip: Συνδυάστε με μαξιλάρια που έχουν ιδιαίτερα χρώματα και υφές για ακόμα περισσότερο χαρακτήρα. Επιλέξτε ποικιλία χρωμάτων και φροντίστε έστω ένα μαξιλάρι να έχει το χρώμα του ριχταριού.

Επενδύστε στα κεριά

Τα κεριά, εκτός του ότι θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα, λειτουργούν και ως πολύ όμορφα διακοσμητικά. Επιλέξτε, λοιπόν, συσκευασίες που έχουν σχέδια ή χρώματα που ταιριάζουν με τη διακόσμησή σας και τοποθετήστε τα στο τραπέζι του καθιστικού, σε ράφια ή σε οποιοδήποτε σημείο σάς μοιάζει «κενό». Ιδανικές μυρωδιές είναι η κανέλα, και τα λουλούδια. Αποφύγετε έντονες μυρωδιές, όπως βανίλια, σοκολάτα καθώς είναι πιθανό να δημιουργήσουν αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Τοποθετήστε έργα τέχνης

Ένας ακόμα διαχρονικός τρόπος να ανανεώσετε και να δώσετε χρώμα στο σπίτι σας αλλά και να εκφραστείτε δημιουργικά. Επιλέξτε κάδρα σε διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και στυλ και κρεμάστε στους τοίχους τα αγαπημένα σας έργα τέχνης ή ακόμα και φωτογραφίες ή εικόνες που σας θυμίζουν όμορφες στιγμές. Μάλιστα, μπορείτε να τα αλλάζετε ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τη διάθεση και τα ενδιαφέροντά σας. Συνδυάστε τρία κάδρα ίσου μεγέθους το ένα δίπλα στο άλλο, ένα μεγάλο σε μέγεθος κεντρικά στον τοίχο, ή τέσσερα ή πέντε διαφορετικού μεγέθους σε τυχαίες θέσεις τποθετημένα στον ίδιο τοίχο. Φροντίστε οι κορνίζες να είναι όμοιες!

Ανανεώστε τον φωτισμό

Αν τα φωτιστικά σας μοιάζουν παλαιικά ή βρίσκονται στο ίδιο σημείο από την πρώτη φορά που διακοσμήσατε το σπίτι σας, έχει έρθει η ώρα για αλλαγή. Επιλέξτε ένα φωτιστικό ή καπέλο φωτιστικού –ακόμα πιο οικονομική λύση– για να δώσετε διαφορετικό χαρακτήρα σε κάθε δωμάτιο. Ένα bamboo αν είστε λάτρεις του boho ή ένα σύγχρονος πολύφωτο κρεμαστό είναι ιδανικά για να φτιάξετε όμορφη ατμόσφαιρα και ξεχωριστά interiors. Εμπλουτίστε με επιτραπέζια φωτιστικά πάνω στα τραπεζάκια, ή έπιπλα του σαλονιού κι επιλέξτε ένα επιδαπέδιο σε μία ή δύο γωνίες του χώρου σε συνδυασμό με ένα φυτό εσωτερικού χώρου. Ο χαμηλός φωτισμός του φωτιστικού σε συνδυασμό με το καταπραϋντικό πράσινο της φύσης είναι βέβαιο πως θα σας χαλαρώσει.

Χρώμα, χρώμα, χρώμα

Είτε είστε λάτρεις του Eclectic Boho, είτε του Meditteranean, είτε του Japandi, βάλτε χρώμα στην τραπεζαρία σας. Μπορντώ σκούρο, ροδακινί, πορτοκαλί και μωβ σε συνδυασμό με χρυσό είναι τα ιδανικά χρώματα που θα αναδείξουν τον χώρο της τραπεζαρίας σας και θα ενισχύσουν την κοινωνικότητα και τη διάθεσή σας. Ιδανικά συνδυάστε τα χρώματα με το χρώμα του φυσικού ξύλου της δρυός. Μπορείτε να χρωματίσετε έναν τοίχο, όλους τους τοίχους ή ακόμα και να αλλάξετε το παλιό καφέ χρώμα της τραπεζαρίας σας με μωβ, ή ροδακινί συνδυασμένο με ένα χρυσό ή ξύλινο κρεμαστό φωτιστικό που να το αναδεικνύει.

Τονίστε την τραπεζαρία με το χαλί

Ένας εύκολος τρόπος να αναδείξετε το τραπέζι της τραπεζαρίας σας είναι να τοποθετήσετε ένα χαλί που να καλύπτει και τις καρέκλες. Εάν έχετε σκούρο χρώμα στο δάπεδο επιλέξτε ένα σκούρο χρώμα στο χαλί σας. Εάν έχετε φωτεινό χρώμα στο δάπεδο επιλέξτε ένα φωτεινό χρώμα στο χαλί σας. Προσοχή στα λεπτά χαλιά! Προτιμήστε ένα πιο παχύ χαλί (με μέτριο, ή ψηλό πέλος) για να αποφύγετε το γνωστό μάζεμα του χαλιού.