VITEX - Vitex.gr
Δελτία Τύπου

VITEX: η πιο αναπτυσσόμενη βιομηχανία χρωμάτων στην Ελλάδα

VITEX: η πιο αναπτυσσόμενη βιομηχανία χρωμάτων στην Ελλάδα

Η VITEX, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες χρωμάτων στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1960, συνδέοντας το όνομά της με την αξιοπιστία, την τεχνογνωσία, την εμπειρία και ασφαλώς την καινοτομία. Ο καινοτόμος χαρακτήρας της VITEX σε συνδυασμό με τα πρωτοποριακά, ανταγωνιστικά προϊόντα και την υψηλή αίσθηση ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον, την καθιστούν την πιο καταξιωμένη χρωματοβιομηχανία στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή καθώς επίσης και την εταιρία με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης.

Στόχος και όραμα της VITEX είναι να γίνει η πρώτη Ελληνική Πολυεθνική στον κλάδο των οικοδομικών χρωμάτων και μέσω αυτής της καταξίωσης να αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του είδους στην Ευρώπη. Βασική αποστολή είναι τα προϊόντα να υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των πελατών δημιουργώντας προστιθέμενη αξία, με κοινωνική συνείδηση και οικολογική ευαισθησία.

Πιστή στις αξίες και στο όραμά της, η VITEX στηρίζει και επενδύει πρωτίστως στο ανθρώπινο δυναμικό της, που απαρτίζεται από περισσότερους από 300 εργαζομένους, εκ των οποίων 22% εργάζονται στο εξωτερικό.

Η διαρκής ανάπτυξη της εταιρίας κατέστησε απαραίτητη και ουσιαστική την επέκταση με θυγατρικές σε τρεις χώρες του εξωτερικού, τη Σερβία (2000), τη Ρουμανία (2005) και τη Βουλγαρία (2008), καθιστώντας την VITEX την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στο Βαλκανικό χώρο και θέτοντας τις βάσεις για την μελλοντική πορεία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ταυτόχρονα με την εξαγωγική της δράση η VITEX και παρά τη μείωση των πωλήσεων του κλάδου το 2009, έκλεισε μια κερδοφόρα χρήση. Για το 2010 οι εκτιμώμενες απώλειες του κλάδου, σε σχέση με το επίσης, πτωτικό 2009, θα είναι της τάξης του 8-10%, με γνώμονα τα έως σήμερα δεδομένα της αγοράς, ενώ η VITEX σύμφωνα με το Αντιπρόεδρο της εταιρείας κ. Αρμόδιο Γιαννίδη «θα παραμείνει κερδοφόρα, διατηρώντας το μερίδιο αγοράς της αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της».


Επενδύοντας στην τεχνολογία και στην καινοτομία, το νέο εργοστάσιο της VITEX είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής της Ευρώπης, με συνολική επένδυση που ξεπερνά τα 30.000.000€, σε μια έκταση 56.000 m2. Μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής χρωμάτων, με κορυφαίες προδιαγραφές Υγιεινής, Ασφάλειας και Προστασίας Περιβάλλοντος, με πλήρως αυτοματοποιημένη ετήσια παραγωγή 24.000 τόνων, πιστοποιημένη κατά ISO 9001 (2008) & ISO 14001 (2004), με δυνατότητα αποθήκευσης 8.000 τόνων, εξοπλισμένο με Warehouse Management System (RFID & WMS) καθώς και Enterprise Resource Planning (ERP). Αυτή η νέα επένδυση διαφοροποιεί την VITEX από τις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου και της δίνει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις ενός μεταβαλλόμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Η πελατοκεντρική προσέγγιση, το ανθρώπινο και συνάμα καινοτόμο πρόσωπο της VITEX, η συνεχής επαφή με τις διεθνείς αγορές και εξελίξεις, οι επενδύσεις, η αδιαμφισβήτητή ποιότητα των προϊόντων σε συνδυασμό με την οικολογική της προσέγγιση συνθέτουν το προφίλ της εταιρίας και αποτελούν πλεονεκτήματα που στις παρούσες οικονομικές συνθήκες την υποστηρίζουν και την διασφαλίζουν.