ΕΚΕ - Vitex.gr

ΕΚΕ

Vitex και ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΤΥΦΛΩΝ Α.Σ.Σ.ΤΥ.

Μια τιμητική συνεργασία για τη Vitex. Η επιβίωση, η άνθιση και η προβολή του αθλητισμού ΑμεΑ, του κατ’ εξόχην αγωνιστικού αθλητισμού, σε δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες αποτελεί μέσο εμψύχωσης και ενδυνάμωσης του γενικότερου συνόλου προς την υπερνίκηση των όποιων αντιξοοτήτων και ελλείψεων.

Οι εκπρόσωποι του Α.Σ.Σ.ΤΥ., βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας προκειμένου να ενδυναμωθεί η συνεργασία, αισθάνθηκαν τη φιλοξενία και την εκτίμηση των εκπροσώπων της Vitex, γεγονός που τους γεμίζει θετικά συναισθήματα εν όψει της συνεργασίας που 'τρέχει' ήδη. Επιπλέον, χάρη στις  παραπάνω εξελίξεις εμπνέονται να συμμετάσχουν και άλλα μέλη του συλλόγου σε αγώνες δρόμου κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως.

Από τις 13/03/2015 η εταιρία μας ανέλαβε να καλύψει το κόστος των αθλητικών προγραμμάτων για συμμετοχή σε αγώνες δρόμου, αρχής γενομένης από τον Ημι-μαραθώνιο της Αθήνας.

 

H VITEX στηρίζει τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή»

Η εταιρεία μας στηρίζει τις δομές κοινωνικής ευαισθητοποίησης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αναλαμβάνοντας την βαφή και τον χρωματισμό των Κέντρων, Ξενώνων, Οικοτροφείων και γενικότερα των μονάδων του Οργανισμού. 

Το πρόγραμμα δράσης της πρωτοβουλίας αυτής ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου με τον Ξενώνα Ανηλίκων Ασυνόδευτων Προσφύγων «ΕΣΤΙΑ» της «Αποστολής» στον Άγιο Δημήτριο. Από νωρίς το πρωί συνεργείο της Vitex με την εθελοντική συμμετοχή των παιδιών του Ξενώνα άρχισαν τις εργασίες χρωματισμού εσωτερικών χώρων σε όλους τους ορόφους του κτιρίου. Τόσο η Διοίκηση της «Αποστολής» όσο και το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα «ΕΣΤΙΑ», αγκαλιάζουν την πρωτοβουλία αυτή, σε ευπαθείς ομάδες δίνοντας χρώμα στη ζωή τους, προσφέροντας καθαρό, περιποιημένο και όμορφο περιβάλλοντα χώρο.

Με την ενέργεια αυτή προσθέτουμε τη δική μας πινελιά χρώματος ώστε οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί να γίνουν καλύτερες.

 

H VITEX συμμετέχει στην υλοποίηση της πράξης: «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στηρίζοντας τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.

Η δωρεάν διάθεση προϊόντων μας για την διαμόρφωση εσωτερικών χώρων του Πτωχοκομείου της Νίκαιας από τις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που έχει δημιουργήσει o όμιλος για την UNESCO, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα ευαισθησίας μας σε ανθρωπιστικά θέματα, ιδιαιτέρως στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας.

 

Χορηγία «Θριάσια 2013»

«Ο πολιτισμός λειτουργεί ευεργετικά στην τόνωση της ανθρώπινης ομορφιάς. Ο στόχος μας κάθε χρόνο είναι να ξαναγράφουμε το δυνατότερο τραγούδι αλληλεγγύης, ψυχαγωγίας και κοινωνικής προσφοράς». 

Μ' αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος και Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Εκδηλώσεων «Θριάσια 2013» μας κάλεσε να συμμετέχουμε ενεργά στη συλλογική προσπάθεια ανάσχεσης του «δυσάρεστου κλίματος» που επικρατεί στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό και ανάδειξη από την άλλη της δημιουργίας, του στοχασμού και των καλλιτεχνικών αναζητήσεων. Εμείς ανταποκριθήκαμε και για άλλη μία χρονιά στηρίξαμε την προσπάθεια αυτή με τη χορηγία μας.