Ιστορία - Vitex.gr
Ιστορία

Ιστορία

Από το 1932 η VITEX γράφει την ιστορία του χρώματος .

Η δράση της εταιρίας μας ξεκινάει το 1932 με δραστηριοποίηση στο εμπόριο ασφαλτικών μεμβρανών για τη μόνωση κτιρίων και συνεχίζεται με τη δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων μαζικής παραγωγής υπό την επωνυμία ΕΡΜΗΣ.

Το 1960 η δραστηριότητα επεκτείνεται στην παραγωγή χρωμάτων και βερνικιών. Την ίδια χρονολογία γεννιέται το brand VITEX, που είναι το πρώτο προϊόν της εταιρείας στον κλάδο του οικοδομικού χρώματος.

Η επιτυχία του προϊόντος βασίστηκε στις ταχυστέγνωτες ιδιότητές του, που έδινε τη δυνατότητα στο χρήστη να «επιτελέσει το σύνολο της εργασίας του ταχύτερα και με μεγαλύτερο οικονομικό όφελος».

Η εμπορική πολιτική στόχευσε στην ανάπτυξη του δικτύου διανομής σε όλα τα χρωματοπωλεία της Ελλάδας.

Η γραφική απεικόνιση της ετικέτας γίνεται πασίγνωστη στην Ελληνική επικράτεια και το δοχείο «πλαστικό χρώμα VITEX» είναι πλέον άμεσα αναγνωρίσιμο. Με αυτό τον τρόπο το brand «VITEX» αποκτάει επωνυμία και γίνεται συνώνυμο του καλού ποιοτικού πλαστικού χρώματος για κάθε χρήση. Παράλληλα με την εξάπλωση του πλαστικού χρώματος, η εταιρεία αναπτύσσει και άλλα προϊόντα της ευρύτερης γκάμας των οικοδομικών χρωμάτων.

Σήμερα, απαρτίζουμε την πιο καταξιωμένη χρωματοβιομηχανία στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή και την ταχύτερα αναπτυσσόμενη στο Βαλκανικό χώρο. Οι ισχυροί δεσμοί του εμπορικού δικτύου των πελατών μας με το brand VITEX βασίστηκαν, από την έναρξή μας, στην αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία, την πελατοκεντρική προσέγγιση, την εφαρμογή έντιμων και υπεύθυνων πρακτικών και το ανθρώπινο πρόσωπο της εταιρίας μας.

Οι επενδύσεις μας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια περιελάμβαναν τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής χρωμάτων, η οποία μας καθιστά δυνατούς και ευέλικτους στις προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Πιστεύοντας στη δυνατότητα διείσδυσης και σε άλλες αγορές, χαράξαμε μια στρατηγική επέκτασης της εταιρίας μας σε άλλες χώρες, σε μια προσπάθεια να καταστήσουμε διεθνώς γνωστό το ελληνικό εμπορικό μας σήμα.

 2017
Τοποθέτηση της χρωματικής βεντάλιας Global / Color Guild στην Ελληνική και τις διεθνείς αγορές.

2015
Έναρξη Δραστηριότητας παραγωγής Ναυτιλιακών χρωμάτων υπό το σήμα EUMARIA

2014
Έναρξη Δραστηριότητας συστημάτων θερμοπροσώψεως υπό το σήμα VITEXTHERM

2011
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Φ/Β Σταθμών συνολικής ισχύος 1 MW στα κτίρια του Ομίλου

2008
Πλήρης μεταφορά των εγκαταστάσεων της VITEX & SYNTEX και των κεντρικών γραφείων του Ομίλου στον Ήμερο Τόπο Αττικής.

2007
Ίδρυση της Vitex-Hermes Bulgaria E.O.O.D. με έδρα στην Σόφια

2000
Ίδρυση της Vitex - Hermes D.o.o., θυγατρικής εταιρίας στην Σερβία.

1997
Δημιουργία του συστήματος Ανάμιξης Χρωμάτων της VITEX

1988
Εξαγορά της χρωματοβιομηχανίας ΣΥΝΤΕΞ ΕΠΕ στον Ασπρόπυργο.


1972
Κατασκευή εργοστασίου στον Ασπρόπυργο Αττικής για την παραγωγή ασφαλτικών γαλακτωμάτων και βερνικιών καθώς επίσης και οξειδωμένης ασφάλτου.

1960
Ίδρυση της ΕΡΜΗΧΡΩΜ. Εργοστάσιο παραγωγής των οικοδομικών χρωμάτων VITEX.

1946
Ίδρυση και λειτουργία συγκροτήματος παραγωγής πισσοχάρτων, ασφαλτοπιλλημάτων, ασφαλτοπάνων στην παραλιακή λεωφόρο Μοσχάτου.

1932
Εμπορία Πισσοχάρτων & λειτουργία εκτελωνιστικού γραφείου