Συνταγή #7: ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΗΛOΠΙΤΑ - Vitex.gr

Συνταγή #7: Ανοικτή μηλόπιτα

Συνταγή #7: Ανοικτή μηλόπιτα

ΥΛΙΚA ΓΙΑ 6 AΤΟΜΑ

 

1 φύλλο σφολιάτας
7-8 κόκκινα σκληρά μήλα
260 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
Φρέσκια κανέλα τριμμένη
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Κανέλα για πασπάλισμα
Αυγό χτυπημένο με λίγο νερό


Προετοιμασία: 20’ λεπτά

 

Ψήσιμο: 20-22’ λεπτά

 

 

 

 

 

Eκτέλεση: Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τα μήλα στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και στη συνέχεια τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Απλώνετε τη σφολιάτα σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και κόβετε 4 λωρίδες κατά μήκος πάχους ½ εκατοστού και την υπόλοιπη σφολιάτα σε 2 ισομεγέθη κομμάτια κατά μήκος και αυτά.

 

Τοποθετείτε τα κομμάτια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, με ένα πινέλο περνάτε τις άκρες κατά μήκος με το αυγό και τοποθετείτε τις λωρίδες ½ εκατοστού στις άκρες σαν μπορντούρα. Πασπαλίζετε τα φύλλα σφολιάτας με λίγη κανέλα και τη μισή καστανή ζάχαρη καλά σε όλη τους την επιφάνεια.

 

Τοποθετείτε τις φέτες μήλου, τη μία πάνω στην άλλη και πασπαλίζετε τα μήλα με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη. Περνάτε τη σφολιάτα με τη βοήθεια του πινέλου με λίγο αυγό και ψήνετε για 20-22 λεπτά σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 220OC.

 

Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο.

 

ΚΟΒΕΤΕ ΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ.