Συνταγή #4: Ρευστή φάβα με γαρίδες σοτέ και φρέσκο κρεμμυδάκι - Vitex.gr

Συνταγή #4: Ρευστή φάβα με γαρίδες σοτέ και φρέσκο κρεμμυδάκι

Συνταγή #4: Ρευστή φάβα με γαρίδες σοτέ και φρέσκο κρεμμυδάκι

Υλικά

 

6 μεγάλες γαρίδες

6 κουταλιές ελαιόλαδο

Ξύσμα από 1 λάιμ

Χυμό από 2 λάιμ

2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την φάβα:

1 φλιτζάνι φάβα

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο στα 4

1 κουταλάκι ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 1-1½ ώρες

Για 2 άτομα

 

Εκτέλεση

 

Για την ρευστή φάβα τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.

Σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, προσθέτετε την φάβα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα.

Προσθέτετε νερό μέχρι να φτάσει 3-4 δάχτυλά πάνω από την φάβα, χαμηλώνετε την φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει για 1-1½ ώρα.

Συμπληρώνετε νερό κατά την διάρκεια του βρασίματος έτσι ώστε η φάβα να παραμένει συνέχεια σκεπασμένη και όταν είναι έτοιμη την σουρώνετε, κρατάτε τα υγρά που έχουν μείνει και περνάτε την φάβα από ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτετε λίγα από τα υγρά που κρατήσατε μέχρι να πάρει μια υδαρή υφή.

Καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι, το εξωτερικό κέλυφος και το μικρό έντερο στο πάνω μέρος του κορμού.

Τοποθετείτε τις γαρίδες σε ένα μπολ και προσθέτετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ, ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο για 10 λεπτά να μαριναριστούν οι γαρίδες.

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Αποσύρετε τις γαρίδες από την μαρινάδα και τις τοποθετείτε στο τηγάνι να σοταρίσουν για ½ λεπτό.

Σβήνετε με την μαρινάδα, προσθέτετε ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρετε από το τηγάνι.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα την ρευστή φάβα, πασπαλίζετε με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τέλος τοποθετείτε τις γαρίδες.