Συνταγή #2: Μπούτι κοτόπουλο σιγοψημένο με μέλι και σόγια σερβιρισμένο πάνω σε σέσκουλα σοτέ με ψητό σκόρδο - Vitex.gr

Συνταγή #2: Μπούτι κοτόπουλο σιγοψημένο με μέλι και σόγια σερβιρισμένο πάνω σε σέσκουλα σοτέ με ψητό σκόρδο

Συνταγή #2: Μπούτι κοτόπουλο σιγοψημένο με μέλι και σόγια σερβιρισμένο πάνω σε σέσκουλα σοτέ με ψητό σκόρδο

Υλικά

12 μπουτάκια κοτόπουλου

130 ml σόγια σος

5 κουταλιές σούπας μέλι

1 σφηνάκι νερό

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές σουσάμι καβουρδισμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το ψητό σκόρδο:

1 κεφάλι σκόρδο

20 ml ελαιόλαδο

Χοντρό αλάτι

 

 

Για τα σέσκουλα:

300 σέσκουλα καθαρισμένα

1 σκελίδα σκόρδο

30 γραμμάρια ελαιόλαδο

30 γραμμάρια βούτυρο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαριναρίσματος: 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά

Για 4 άτομα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπρίκι τοποθετείτε το σφηνάκι νερό και το μέλι και τα βάζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει το μέλι.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε και ανακατεύετε καλά το λιωμένο μέλι με την σόγια σος και το ελαιόλαδο και στην συνέχεια προσθέτετε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα αφήνετε για τουλάχιστον 30 λεπτά να μαριναριστούν.

Τοποθετείτε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα αντικολλητικό ταψί μαζί με την μαρινάδα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 40-45 λεπτά.

Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε το κεφάλι του σκόρδου στην μέση κατά μήκος και το τοποθετείτε σε ένα μικρό πυρίμαχο πιατάκι.

Περιχύνετε το σκόρδο με τα 20 ml ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι και τοποθετείτε το κεφάλι σκόρδου στον ίδιο φούρνο με τα μπουτάκια κοτόπουλου να ψηθεί για 20-25 λεπτά.

Όση ώρα ψήνονται τα μπουτάκια κοτόπουλου και το σκόρδο, τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά για τα σέσκουλα.

Προσθέτετε τα 30 ml ελαιόλαδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά την σκελίδα σκόρδο, αποσύρετε το σκόρδο και προσθέτετε τα σέσκουλα να σοταριστούν ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαραθούν.

Όταν τα σέσκουλα είναι έτοιμα προσθέτετε το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και τα αποσύρετε από το τηγάνι.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα σοταρισμένα σέσκουλα με 2-3 μπουτάκια κοτόπουλου μαζί με το ψητό σκόρδο και τέλος πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.